קורסי הכנה לקראת לימודי שנה א' | מכון איינשטיין למתמטיקה

קורסי הכנה לקראת לימודי שנה א'

א', 11/09/202215:00

המפגש עם מתמטיקה אוניברסיטאית יכול להיות מאתגר, גם עבור תלמידים שהתמודדו עם הנושא בקלות בתיכון. הקושי נובע לא רק מהזמן שחלף מאז התיכון, אלא בעיקר מכך שהלימודים באוניברסיטה הם בעלי אופי מאד שונה מבית-הספר: ההתבוננות מעמיקה יותר, החומר קשה יותר, קצב הלימודים מהיר בהרבה, ודרושים דרכי חשיבה והרגלי למידה שונים בתכלית.

אנו ממליצים בכל לשון להתכונן מראש ללימודים. לשם כך דרושה כמובן חזרה יסודית על החומר התיכוני, אבל מומלץ גם להכין את עצמכם לאותה קפיצת מדרגה איכותית בלימודים.

החוג למתמטיקה מציע שני קורסים שביחד יעזרו להגיע מוכנים יותר ללימודים.

• קורס חזרה על מתמטיקה תיכונית
    מוצע בשתי גרסאות, אחת לתלמידימתמטיקה\מדמ"ח ואחת לתלמידי פיזיקה\הנדסה.
    הקורס פתוח כעת. כולל הרצאות מוקלטות ותירגול עצמי.
    מפגשים מלווים בזום ובקמפוס יתקיימו בסוף אוגוסט\תחילת ספטמבר.
    הקורס ניתן בחינם ואינו מקנה נ"ז.
  • קורס הכנה בחשיבה מתמטית
    נפתח ב-11.9.2020 ומיועד בעיקר לתלמידי מתמטיקה\מדמ"ח.
    הקורס ניתן בשתי גרסאות:
    1. קורס היברידי: מפגשים בקמפוס + למידה מקוונת + מבחן.
    מקנה 2 נ"ז בכפוף למסלול הלימודים (מספר קורס 80001). התשלום מחושב כחלק משכר הלימוד.
    יש להרשם עד 22.8.15 דרך האתר.
    2 .קורס מקוון: למידה מקוונת בלבד (ללא מפגשים או מבחן), ניתן בחינם ולא מקנה נ"ז.

קורס החזרה וקורס ההכנה ממלאים צרכים שונים, ואין כמעט חפיפה בחומר. למי שיש אפשרות להקדיש לכך את הזמן, ובמיוחד לתלמידי מתמטיקה\מדמ"ח, מומלץ מאד לעשות את שניהם, כולל השתתפות במפגשים. מידע מפורט על הקורסים נמצא בקישורים לעיל. על מנת לצפות באתרים יש צורך בחשבון מייל אוניברסיטאי, אותו מקבלים עם השלמת ההרשמה לאוניברסיטה. אם במעבר לאתר אתם מתבקשים להזדהות יש לעשות כך, ובמידה ואינכם מגיעים לדף המבוקש, יש להקליק שוב על הקישור.

ניתן לפנות בשאלות נוספות למזכירות החוג למתמטיקה במיילים orlyko@savion.huji.ac.il או studies@math.huji.ac.il.