יעקב לויצקי
1953
1953
1953
1955
פרופ' פקטה קנה לו עמדה מכובדת בעולם המתמטי דרך מחקריו בתורת הטורים והסכימות, בקירוב ואינטרפולציה ועל אודות בעיות אחרות בתורת הפונקציות. בשנת 1922 פתח בשורת מחקרים המהוים במידה מסוימת את גולת הכותרת של עבודתו, כאשר טבע את מושג הקוטר הטרנספיניטי של קבוצת נקודות במישור. מושג זה, המאפשר גישה גאומטרית אלמנטרית לבעיות קשות בתורת הפונקציות ובתורת הפוטנציאל, הפך לנחלת הרבים באנליזה המתמטית.
1956
"פרופ' פרנקל נמנה מזה עשרות שנים עם החשובים שבחוקרים בתורת הקבוצות המופשטות וביסודות המתמטיקה. תורת הקבוצות שהחלה בשנות השבעים של המאה הקודמת, עם עבודותיו המהפכניות של גיאורג קנטור, מטביעה כיום את חותמה על כל תחומי המתמטיקה והתחומים הגובלים של הפילוסופיה. קשה להגזים בערך השפעתה על דרכי המחשבה של ההוגים והחוקרים בימינו. המחקר בתורת הקבוצות וביסודות המתמטיקה הוא גולת הכותרת של עבודותו המדעית של הפרופ' פרנקל, אך הוא תרם הרבה גם בתחומי מתמטיקה אחרים, ביניהם האלגברה המופשטת, תולדות המתמטיקה ובעיות לוח".
1973
"פרופ' דבורצקי הרים תרומות חשובות בעיקר לתורת ההסתברות ולתורת מרחבי בנך. בשטח הראשון הוכיח משפטים יסודיים על התנועה הבראונית ומהלכים אקראיים, הן בעצמו והן בשיתוף עם אחרים. כתוצאה מעבודתו על מרחבי בנך והודות לאישיותו המחנכת קמה בירושלים אסכולה שלמה בנושא זה. ירושלים הפכה למרכז עולמי בבעיות אלה אשר השלכות להן בתורת המשחקים ובכלכלה מתמטית. זכה פרופ' דבורצקי כי תלמידיו ותלמידי-תלמידיו הצטרפו אליו בקיום המאמר "כי מציון תצא תורה" בשטח פעולתו המתמטית".
1981
"פרופ' יורם לינדנשטראוס הוא מבכירי החוקרים בעולם במרחבי בנך. ענף זה של המתמטיקה הוא רב השפעות ושימושים ואחד העמודים המרכזיים בתחום האנליזה הפונקציונלית. הישגיו של פרופ' לינדנשטראוס הם: פיתוח שיטות מחקר חדישות, כגון יצירת התורה הלוקלית, המטפלת במרחבי בנך בעזרת מרחבים חלקיים ממימד סופי; הידע במבנה מרחבים מטיפוסים מסוימים - מרחבי אורליץ ומרחבי לינדנשטראוס, הנקראים על שמו - וכן פתרון בעיות מרכזיות חשובות וקשות, כגון הבעיה המפורסמת של בנך, שפתר בשיתוף עם אחד מתלמידיו".
1991
"פרופ' אגמון העמיד דור של מתמטיקאים המובילים בתחומם בעולם המדעי, והטביע את חותמו על התפתחות המתמטיקה בארץ ישראל. עבודותיו המרכזיות הן עבודות רחבות היקף ומעוף בשני תחומים עיקריים: א. משוואות דיפרנציאליות חלקיות אליפטיות ובעיות שפה לינאריות. ב. התורה הספקטרלית של אופרטור שרדינגר. תרומתו המדעית והחינוכית של פרופ' אגמון הקנתה לו מעמד לאומי ובינלאומי ממדרגה ראשונה".
1993
"מעטים מאוד הם המתמטיקאים השולטים במגוון כה רחב של תחומי המתמטיקה כפרופ' פורסטנברג [...] תחומים אלו כוללים את תורת הסדרות האקראיות, בעיות מרכזיות בתורת ההסתברות, חבורות לי, דינמיקה טופולוגית, התורה הארגודית ועוד. פורסטנברג פרץ דרכים חדשות בכל אחד מתחומים אלו, וחשף קשרים לא צפויים ביניהם. דוגמא מובהקת לכך היא יישומה של התורה הארגודית לפתרונן של סוגיות יסודיות וסבוכות בקומבינטוריקה ובתורת המספרים".
1994
"פרופ' ישראל רוברט אומן הוא מן החוקרים הבולטים ביותר בעולם בכלכלה מתמטית. תרומותיו העיקריות הן בתחום "תורת המשחקים", תחום הדן ביחסי גומלין של שיתוף פעולה וקונפליקט בין מקבלי החלטות, שבהם תוצאות מעשיו של כל אחד תלויות גם בהחלטות של אחרים, וכל החלטה עשויה להשפיע על מעשיהם של האחרים בעתיד. תרומותיו המכריעות של פרופ' אומן נותנות לנו תובנות חדשות לגבי התנהגות רציונלית במסגרות כלכליות וחברתיות".
1995
"פרופ' מיכאל רבין הוא בעל מעמד בכורה מיוחד בקרב מדעני המחשב בישראל, והוא נמנה על מדעני המחשב המצוינים ביותר בעולם. עבודתו המדעית הפורייה והיוצרת של פרופ' רבין מתמקדת בכמה תחומים עיקריים: לוגיקה מתמטית ותורת החישוביות, אלגוריתמים הסתברותיים וחישובים מבוזרים ומקבילים. בכל אחד מתחומי מפתח אלה היו תרומותיו של פרופ' רבין פריצות דרך שהטביעו את חותמן על תחום המחקר בכללותו".
1998
"פרופ' שהרן שלח הוא בכיר הלוגיקאים החיים היום ואחד מן המתמטיקאים הטובים בדור זה. הוא הניח את היסוד לענפים שלמים בלוגיקה ובתורת הקבוצות. תורת המודלים המודרנית היא במידה רבה פרי עבודתו של שלח. המספר העצום של עבודותיו [...] מכסה מגוון של תחומים, שאף הוא עצום: לוגיקה מתמטית (תורת המודלים, תורת הקבוצות), אלגברה, טופולוגיה, קומבינטוריקה ומדעי המחשב התיאורטיים".
2012
"פרופ' דוד קשדן מהאוניברסיטה העברית בירושלים הוא מן המתמטיקאים המובילים בעולם, ויש לו חלק בלתי מבוטל באיחוד הענפים השונים של המתמטיקה המודרנית בעשורים האחרונים. [...] עבודתו של דוד קשדן, שיש בה תרומות מרכזיות בגאומטריזציה של תורת ההצגות, בפיתוח מושג יסודי בתורת החבורות ובפתרון השערות שונות, מלמדת על עומק התובנה שלו במגוון כיוונים ומשמשת עדות לאחדות הבסיסית של המתמטיקה." לקריאה נוספת
2018
"הפרופ' סרג'יו הרט מוכר ומוערך כאחד מבכירי הכלכלנים ברחבי העולם בכלל ובמדינת ישראל בפרט [...] מרבית מחקריו מתמקדים בתחום תורת המשחקים, ובתוך כך היקף עבודתו רחב ומגוון ביותר. מאמריו כוללים מגוון מרשים של נושאים, החל מתחומי כלכלה מובהקים כגון שיווי משקל כללי של שווקים, ועד לתחומים מתמטיים ביותר ובכללם מדעי המחשב, קומבינטוריקה, הסתברות וסטטיסטיקה". לקריאה נוספת
2018
"פרופ' אלכס לובוצקי הוא מחשובי החוקרים בעולם בתורת החבורות. מחקריו מתפרשים על פני כל חלקיה של תורה זו: חבורות סופיות, אין־סופיות, חבורות טופולוגיות, אלגבריות, אריתמטיות ועוד. לאורך השנים פתר פרופ' לובוצקי מספר ניכר של בעיות פתוחות חשובות, תוך שימוש בתחומים מתמטיים שונים, ההופכים תחת ידו למסכת אחת". לקריאה נוספת
2006/7 - "על תרומותיו המעמיקות לתורה האֶרגודית, הסתברות, דינאמיקה טופולוגית, אנליזה על גבי משטחים סימטריים וזרימות אחידות". לקריאה נוספת