חדשות המכון | מכון איינשטיין למתמטיקה

חדשות המכון

ברכות לפרופ' תמר ציגלר על זכייתה בפרס רוטשילד

11 ינואר, 2024

ברכות לפרופ' תמר ציגלר על זכייתה בפרס רוטשילד על פרסומים מקוריים וחשובים במתמטיקה.

פרס רוטשילד הוא פרס יוקרתי מיסודה של קרן יד הנדיב, אשר יוסד במטרה לתמוך, לעודד ולקדם את המדעים ואת מדעי הרוח בישראל. הפרסים מוענקים כאות הוקרה על פרסומים מקוריים וחשובים במגוון תחומי ידע.

סדנת עזר לתלמידי תואר ראשון

15 מרץ, 2023

במהלך הסמסטר מתקיימת סדנת עזר לתלמידי תואר ראשון, המיועדת בעיקר לתלמידי שנה א'.

הסדנה נותנת מסגרת שבה תלמידים יכולים לפנות לקבלת עזרה בשאלות מתמטיות. בשעות פעילות הסדנה נוכחים תמיד מספר תלמידים משנה ג' או מתארים מתקדמים במתמטיקה שאפשר לפנות אליהם עם שאלות. אפשר לגשת לסדנה עם שאלה ממוקדת, או לחלופין, לשבת בסדנה כדי ללמוד ולעבוד, ולפנות לסגל כשמתעוררת שאלה.

ברכות לד"ר ארי שנידמן על זכייתו במענק ERC

23 נובמבר, 2022

ברכות לד"ר ארי שנידמן על זכייתו במענק מועצת המחקר האירופית (ERC) לשנת 2022, למחקרו בנושא אריתמטיקה של עקומות ויעקוביאנים.

ה-ERC Starting Grant הוא מענק יוקרתי שנועד לאפשר לחוקרים צעירים להגשים את מטרות המחקר שלהם כמו גם לקדם שיתופי פעולה פורים ולסייע בשלבים הראשונים של מסחור טכנולוגיות.

תכנית העשרה במתמטיקה לתלמידי כיתות ח'-ט'-י'

15 נובמבר, 2022

מכון איינשטיין למתמטיקה בשיתוף עם האוניברסיטה העברית לנוער מזמין תלמידי כיתות ח'-ט'-י' להירשם לקורס ההעשרה במתמטיקה.

במסגרת הקורס התלמידים ילמדו תכנים מתמטיים מתקדמים ויתנסו בפתרון בעיות מתמטיות לא שגרתיות וכן בחשיבה מתמטית.

הקבלה לקורס כרוכה במעבר מבחן מיון.