שמחים לעדכן על פתיחת מחזור רביעי בתוכנית ראשונים לאקדמיה הכוללת בתוכה מלגה, ליווי אישי ותמיכה מקצועית לאורך שנות התואר.
התוכנית מיועדת לסטודנטים שהם דור ראשון לאקדמיה והתקבלו לשנה א' לתואר בוגר בתחומים הבאים הנדסה, מדעי המחשב, פסיכולוגיה, מתמטיקה, משפטים, מדעי הקוגניציה והמוח ותוכניות מצטיינים: פכ"מ ואמירים.
ברכות לחברי הסגל זוכי מענקי המחקר האישיים של הקרן הלאומית למדע (ISF): ד"ר יואל גרומן, פרופ' שיא מאור, פרופ' ערן נבו, פרופ' מיכאל פינקלברג, ד"ר יובל פלד, פרופ' אוהד נוי פלדהיים, פרופ' תמר ציגלר-להבי וד"ר זאב רוזנגרטן.
ברכות לפרופ' אלכס לובוצקי, פרופ' רון ליבנה, פרופ' שחר מוזס וד"ר שי אברה על זכייתם בפרס האגודה לתורת המידע.
פרס האגודה לתורת המידע של המכון לחקר הנדסי של חשמל ואלקטרוניקה (IEEE) מוענק לפרסום יוצא דופן בתחומי העניין של האגודה, אשר יצא לאור בארבע השנים הקודמות לזמן הענקתו.
החוג למתמטיקה פותח אפיק מואץ לתלמידים מצטיינים בתואר בוגר, החל משנת הלימודים תשפ"ה.
קרא עוד
מבנה האפיק המואץ
שנה א': קורס "חשבון אינפיניטיסימלי מואץ" (פרטים למטה). הקורס מאפשר לימוד בקבוצה קטנה ואיכותית, והתקדמות מהירה בחומר (50% יותר מהקצב הרגיל). מי שיסיימו את הקורס "חשבון אינפיניטיסימלי מואץ" בהצלחה יהיו פטורים מהקורס "אנליזה אלמנטרית 2" (80116) בסמסטר ב', ומומלץ ללמוד במקומו את הקורס "תורת הקבוצות" (80200), ולהשלים נ"ז בקורסי בחירה בהמשך.
שנה ב': גמישות בבחירת קורסי שנה ב'-ג', כולל אפשרות לסיים את קורסי החובה ומרבית קורסי החובה-בחירה כבר בשנה ב'.
שנה ג': עדיפות בקבלה לתכנית "מואץ למוסמך", אם תתקיים, הכוללת מלגה בסמסטר אחרון, אפשרות לאגור מספר קורסים משמעותי לתואר מוסמך, וקורס הכנה למחקר (80952). כמו כן תותר השתתפות בקורס "מבוא למחקר" (80302) לתלמידי מוסמך הנותן הכרות עם תחומי המחקר של חברי הסגל.
בנוסף, תלמידי האפיק המואץ יזכו בליווי "מנטור" מבין חברי הסגל של החוג למתמטיקה לאורך כל התואר.
קהל יעד וקבלה לתכנית
הקורס מיועד לסטודנטים מצטיינים המחפשים אתגר ומוכנים להשקיע זמן משמעותי בעבודה עצמית.
מתאים גם לתלמידי מתמטיקה דו-חוגיים (יש לצפות לעומס לימודים גבוה בשנה א'). לתלמידים אלה התכנית תקל על האפשרות להשלים את דרישות הקבלה למוסמך במהלך תואר ראשון.
קבלה על סמך ציון סכם גבוה או השתתפות בסדנא של יומיים (הסדנא צפויה להתקיים בתאריכים 27-28.10.2024).
הסדנא מומלצת מאוד גם למי שהתקבלו על סמך ציון קבלה.
קורס "אינפי' מואץ" בשנה א'
קורס שנתי אשר מחליף את שלושת הקורסים אינפי 1,2,3 (80131, 80132, 80415).
הקורס מקנה 20 נ"ז (בדומה לקורסים שהוא מחליף).
היקף ההרצאות בפועל הוא כמו קורס 16 נ"ז (6 שעות הרצאה בשבוע + שעתיים תרגול).
נדרשת עבודה עצמית רבה בבית.
פתיחת הקורס מותנית במספר המשתתפים.
איך יודעים אם "אינפי' מואץ" מתאים לי?
משתתפים בסדנא לפני תחילת הלימודים ומתנסים בקצב הלימוד.
רשת ביטחון: ניתן לפרוש מהקורס במהלך סמסטר א' ולחזור לקורס אינפי הרגיל ("נקודות יציאה" בשבוע 2 ו-7 בקירוב, ובסוף סמסטר א'. קיימת אפשרות לעבור גם בזמנים אחרים בתנאי שמשלימים נושאים באופן עצמאי. המזכירות תיתן תמיכה לשינויים כאלה גם מעבר לתקנות שינויי הקורסים הרגילים).
ברכות לפרופ' תמר ציגלר על זכייתה בפרס רוטשילד על פרסומים מקוריים וחשובים במתמטיקה.
פרס רוטשילד הוא פרס יוקרתי מיסודה של קרן יד הנדיב, אשר יוסד במטרה לתמוך, לעודד ולקדם את המדעים ואת מדעי הרוח בישראל. הפרסים מוענקים כאות הוקרה על פרסומים מקוריים וחשובים במגוון תחומי ידע.
ברכות לחברי הסגל זוכי מענקי המחקר האישיים של הקרן הלאומית למדע (ISF): ד"ר שי אברה, פרופ' קרים אדיפרסיטו, פרופ' עומר בן-נריה, פרופ' מנחם מגידור, ד"ר ליאור יאנובסקי, פרופ' נתן ליניאל, פרופ' אברהם נוימן ופרופ' שהרן שלח.
ברכות לפרופ' תומר שלנק זכייתו במענק המחקר היוקרתי ERC Consolidator.
מענקי ERC Consolidator ניתנים לחוקרים בולטים שצברו בין 7 ל-12 שנות ניסיון אחרי קבלת תואר הדוקטור, על הישגים מזהירים ומשמעותיים במחקר. פרופ' שלנק זכה במענק על מחקרו "גיאומטריה אלגברית כרומטית".
ברכות לדר׳ נעם ליפשיץ על בחירתו לנבחרת האקדמיה הצעירה (EMYA) של איגוד המתמטיקה האירופי (EMS) לשנת 2023, אשר שמה לה למטרה לחזק את השפעת הדור הצעיר על עתיד הקהילה המתמטית.
האוניברסיטה העברית מציעה קורסי הכנה ללימודי מתמטיקה. קורסים אלו מומלצים מאוד גם למי שהצליחו בלימודיהם בתיכון ויש להם רקע מדעי עשיר. פרטים נוספים על הקורסים המוצעים בקישור הבא.
ברכות לד"ר ארי שנידמן על זכייתו במענק מועצת המחקר האירופית (ERC) לשנת 2022, למחקרו בנושא אריתמטיקה של עקומות ויעקוביאנים.
ה-ERC Starting Grant הוא מענק יוקרתי שנועד לאפשר לחוקרים צעירים להגשים את מטרות המחקר שלהם כמו גם לקדם שיתופי פעולה פורים ולסייע בשלבים הראשונים של מסחור טכנולוגיות.
לימודים בחו"ל כחלק מלימודי התואר הם חוויה אדירה ומאתגרת אקדמית וגם הזדמנות להכיר אנשים מכל העולם ולהתפתח מבחינה אישית ומקצועית.
התכנית מיועדת לסטודנטים לתואר בוגר (הגשת מועמדות משנה ב' ואילך), מוסמך ודוקטורט.
מועד אחרון להגשת מועמדות: 30.11.2022
יריד חילופי סטודנטים יתקיים בתאריך 16.11.2022 בשעה 16:30 באולם מקסיקו בקמפוס הר הצופים. ביריד תוכלו לפגוש נציגים מאוניברסיטאות מרחבי העולם, סטודנטים שכיום נמצאים בחילופים בחו"ל ובוגרים של התכנית, שישמחו לשתף אתכם בחוויית החילופים שלהם ולענות על שאלות.
רכזות תכנית חילופי הסטודנטים ברשות לבינלאומיות יקיימו מפגש זום בשיתוף עם נציגים מהפקולטה בכדי לענות על שאלות ולהכווין סטודנטים בתהליך ההרשמה. מפגש זום ייעודי לתלמידי הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע יתקיים בתאריך 23.11.2022. לפרטים נוספים והרשמה.
זום פתוח על ההרשמה לתוכנית חילופי סטודנטים יתקיים בתאריך 25.11.2021
רכזות תכנית חילופי הסטודנטים ברשות לבינלאומיות יקיימו מפגש זום בשיתוף עם נציגים מהפקולטה בכדי לענות על שאלות ולהכווין סטודנטים בתהליך ההרשמה. לפרטים נוספים.